26. marca 2010

Pád do Tmy 2



Dobrodružný / Horor / Thriller
Velká Británie / USA, 2009, 94 min

Režie: Jon Harris
Hrají: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza, MyAnna Buring, Nora-Jane Noone, Saskia Mulder, Alex Reid, Mac McDonald, Axelle Carolyn

Pád do Tmy, ktorý bol natočený v roku 2005 bol vynikajúcim klaustrofobickým, krvavým hororom. O 4 roky neskôr v skutočnosti a o pár hodín vo filme sa odohráva pokračovanie Pád do Tmy 2, ktoré priamo nadväzuje na svojho predchodcu.

V prvých minútach sa dostávame do obrazu, dozvedáme sa o udalostiach z jednotky, ukazuje sa nám jediná živá osoba z jednotky a jej cesta späť do pekla. Neamerické horory majú jednú výhodu, a to tú že pokračovania po väčšine dostávajú do ruky takí režiséri, ktorí sa držia ako aj originálu, ale aj tvoria novú cestu, a hlavne "majú gule".

Presne tak je to aj tu, klaustrofóbia funguje na výbornú, herci sú dobre obsadení, a krvou a akciou sa nešetrí. Ako D2D (direct do DVD) funguje Pád do Tmy 2 na výbornú, možno nebyť toho typicky otvoreného konca, išiel by som aj vyššie, ale ide o dosť dobrý horor, aj na to že to je pokračovanie.

Hodnotenie: 3/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Jjh1uL-RzMU

How Not to Live Your Life



Komédia
Velká Británie, 2008

Režie: Dan Clark
Hrají: Dan Clark, David Armand, Rich Fulcher

How Not to Live Your Life je málo známy britský seriál, ktorý pojednáva o povalačovi Donovi, ktorý po smrti babičky začne u nej bývať s jednou hnusnou babičkou a vlezdoprdelkov Eddiem. Neznie to nijak originálne, ale podstata seriálu je v humore, ktorý je samozrejme britský, to je tvrdý, nekorektný a strašne vtipný a v situáciách, ktoré by sa nemali stať, ale ukážu sa nám, ako by to vyzeralo.

Seriál má dve série, po 6 častiach (britský spôsob točenia), po 3 dieloch, ktoré sľapali neskutočne, prišiel útlm, vytvorila sa aj ako taká zápletka a už tu bol zrazu koniec série.

2. séria, nastúpila nová spolubývajúca, prišiel svieži vietor do seriálu, opäť sa raz rozbehol, a potom zase trochu zvoľnil.

Porovnávanie napr. s The IT Crowdom nie je na mieste, pretože toto je diametrálne rozdielny seriál, či už prostredím, ale aj humor, ktorý je viac nekorektný - už sa samotná prezývka Dona je "Dickhead" a samotné situácie a hlášky sú samozrejme na zapisovanie do legendárnych hlášiek, ale je tu trošku ten útlm, ktorý brzdí trošku seriál, čo nie je zlé, ale pri takto rozbehnutom seriáli to zaškodí.

Hodnotenie: 4/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ehX9lWGSGNs

22. marca 2010

Modern Family



Komédia
USA, 2009, 16x30 min

Režie: Jason Winer
Hrají: Ed O'Neill, Julie Bowen, Ty Burrell, Sofía Vergara, Jesse Tyler Ferguson, Nolan North, Margo Harshman

Modern Family je novou akvizícou ABC Comedy dňa. A jeho najlepšou akvizícou, príbeh nesúrodej famílie, kde na jednej strane je tatko (Ed O´Neill - Ženatý so Záväzkami) a s jeho mladou hispánskou manželkou Sofia Vergara, ďalej je tu homosexuálny pár, ktorý si adoptuje dievčatko a samozrejme "celkom normálna" rodinka.

Seriál je natočený trochu inak ako obyčajné sitkomy, dalo by sa povedať, že polodokumentáre, keď každú časť sa venujeme nejakému problému, nejaká strana akoby dokumentárne sa k tomu vyjadrí, a medzitým sa venujeme problematike sitkomovou formou. Tento spôsob je rozhodne originálny a neokukaný medzi seriálmi. Humor síce nemusí sedieť každému, ale mne sadol vynikajúco.

Hodnotenie: 4/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=O5uuMr1YEyE

21. marca 2010

Stargate Universe



Akčný / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2009, 20x43 min

Režie: Peter DeLuise, Alex Chapple
Hrají: Robert Carlyle, Justin Louis, Alaina Huffman, Ming-Na, Lou Diamond Phillips, Elyse Levesque, Reiko Aylesworth, Richard Dean Anderson, David Blue, Michael Shanks, Amanda Tapping, Christopher McDonald, Rhona Mitra, Carlo Rota, Raquel Riskin, Zak Santiago

V prvom rade nie som zasiahnutý celým ošialom ohľadom SG, videl som akurát prvotný film Rolanda Emmericha, ale pozitívne reakcie na tento seriál ma donútili sa pozrieť na tých 10 častí, ktoré zatiaľ boli odvysielané.

A tých 10 častí, ma utvrdilo, že tomuto seriálu dávam veľké šance, pretože nie je vôbec zlý. Zo Stargate sa stala konečne nenáročná podívaná, ktorá nie je určená len SG geekom, ale aj bežnému smrteľníkovi, ktorý nevidel predtým nič ako ja. Nápad je jednoduchý ale pritom aj dobrý, použijeme jedného geeka, ktorý vie dokázať niečo, čo sa členom SGU nedarí už dlhú dobu.

SGU pripomína komornú sci-fi drámu ako napr. Sunshine, a pripojí k tomu prvky nekompromisnej akcie, a vytvára tým dobrý mix, ktorý drží diváka v strehu a má záujem vedieť čo sa bude diať. Kamerou a akciou, ktorej je zatiaľ pomenej pripomína Battlestar Galacticu (jeden z mojich najobľúbenejších sci-fi seriálov).

SGU je zatiaľ zaujímavý seriál, pri ktorom uvidím akým smerom sa bude ďalej zaoberať.

Hodnotenie: 3/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=0HyD3aKFTkA