23. júna 2010

Date Night



Komédia / Akčný
USA, 2010, 88 min

Režie: Shawn Levy
Hrají: Steve Carell, Tina Fey, Leighton Meester, Mark Wahlberg, James Franco, Common, Kristen Wiig, Taraji P. Henson, Jimmi Simpson, Ray Liotta, Mila Kunis, Mark Ruffalo, Olivia Munn, William Fichtner

Spojenie Tiny Fey (30 Rock) a Stevea Carella (The Office), ktorí majú v USA veľkú starpower do celovečerného filmu..no nie zlý nápad. Síce na stoličku režiséra sa dostal Shaun Levy (Noc v Múzeu, Ružový Panter), ale výsledok by mohol byť zaujímavý.

V príbehu o ide o klasický manželský pár (Fey, Carell), o ktorom si myslia že sú niekto iní a preto sa snažia bojovať o svoje životy...prosté, jednoduché.

Ako vidieť pri pozeraní filmu, podstatou bola vynikajúca improvizácia hlavných hrdinov známa napríklad zo Saturday Night Live, ktorá je miestami vtipná inokedy trápna, a šialenosť Carella je stále typická. Ich humor sadne nenáročnému divákovi najviac.

Výhodou filmu je, že času plynie rýchlo, ale nápady a hlavne herecké hviezdy vo vedľajších rolách sú odfajčené po chvíli, napríklad taký Mark Wahlberg bol asi prvý krát vtipný vo filme.

Akčné scény sú obstojne zvládnuté, predsa Shaun Levy má trochu talentu a vie ho podať..viď naháňačka Audi/taxík. Ale čo tomuto chýba, je lepší koncept, a proste využitie dobrých nápadov, ktoré boli vo filme len navrhnuté, ale takmer vôbec nepoužité.

Date Night je absolútne nenáročný, málo vtipný film, ktorý si ale nájde mnoho divákov...u mňa je to slabší priemer.

Hodnotenie: 2/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=uSV4Y2l7JQg

20. júna 2010

Twilight Sága: Nov



Fantasy / Horor / Romantický / Drama
USA, 2009, 130 min

Režie: Chris Weitz
Hrají: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Jackson Rathbone, Nikki Reed, Kellan Lutz, Ashley Greene, Peter Facinelli, Billy Burke, Jamie Campbell Bower, Edi Gathegi, Elizabeth Reaser, Michael Sheen, Christopher Heyerdahl, Charlie Bewley, Graham Greene, Anna Kendrick, Michael Welch, Tinsel Korey, Gil Birmingham, Cameron Bright, Justin Chon, Noot Seear, Christian Serratos, Dakota Fanning, Kiowa Gordon, Chaske Spencer, Alex Meraz, Bronson Pelletier, Justine Wachsberger, Rachelle Lefevre, Daniel Cudmore

Asi nie je potrebné hovoriť o tom, ako Twilight "zmenil" filmový svet...tak preto rovno k dvojke...samozrejme nič sa nezmenilo..všetci sú pekní, nablýskaní a tvária sa ako modeli, nie ako herci.

Zmenou prešiel tretí do party - Taylor Lautner, ktorý vyzerá ako zarastený a namakaný indián a "chémia" medzi trojkou Pattinson, Stewart a Lautner je "hlavným bodom" programu, a to stačí poblázneným deckám závislým nad týmto "úžasným" fenoménom.

Čo je pozitívom a to bude asi stále je hudobný podmaz, ktorý je výborné vybraný a pasuje do depresívne naladenej romantiky. "Efektné" spomaľovačky, ktorá sa snažia byť cool sa celkom podarili, ale proste tým sa nedá zakryť to, že je film lacný.

Ťažko sa hľadajú pozitíva, keď proste Bella sa snaží správať ako dospelák a bude sa rozhodovať medzi "upírom" a "upírom", to proste sa nedá odpustiť, je to hlavný motív a to ma má baviť počúvať 2 hodiny?

Z textu je jasné, že nemám rád Twilight, a preto pozitívom filmu bol rýchly odchod Pattinsona zo scény, pretože ako náhle sa tam objaví, tak sa stratí všetok ten depresívny tón filmu a celá chémia sa vytratí, pretože jeho "očarujúci" pohľad je skôr na smiech ako by mal byť vážny.

Twilight je proste nutné zlo, ktoré treba pretrpieť z pohľadu mužského diváka, pretože všetko to konanie je presne ako z časopisu pre dievčatá, tie rady, tie pohľady atď. Nemôžem si pomôcť ale prirovnanie Twilight = filmový femónem je nočnou morou každého normálneho filmového diváka.

Takže jednoducho a stručne, Twilight je sračka!

Hodnotenie: 0/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RnyDdfVgqnQ

A-Team



Akční / Dobrodružný / Komedie
USA, 2010, 119 min

Režie: Joe Carnahan
Hrají: Bradley Cooper, Liam Neeson, Sharlto Copley, Quinton 'Rampage' Jackson, Jessica Biel, Patrick Wilson, Omari Hardwick, Brian Bloom, Dwight Schultz, Dirk Benedict, Yul Vazquez

Rok 2010 mal byť návratom akčných buddie filmov a hlavne legendárnym návratom slávneho seriálu "The A-Team", ktorý sa dostal aj do povedomia slovenských divákov.

Slávna štvorka Hannibal, Peck, Murdock a B.A. bola inovovaná modernejšou a hlavne vtipnejšou verziou pre mladých, aj keď originálnemu B.A. hraného Mr.T sa nevyrovná nik. Ale teraz sa dostávame k filmu. Režisérom je Joe Carnahan, ktorého Zabiť Esa bolo miernym sklamaním, ale po akčnej stránke dokázal zvládnuť prehľadnosť a efektívnosť..ale nik nevidel ako si poradí s obrovským rozpočtom.

A vydaril sa mu tento film na výbornú, je to jednoznačne najlepší blockbuster/popcorn tohoto roku. Má všetko čo má takýto film mať...nadupanú akciu, humor, sympatických hrdinov, dobrého záporáka...proste správny žánrový mix.

Tentoraz bol príbeh inovovaný, a vo filme sa jedná o očistenie A-Team, ktorý bol neprávom odsúdený a za jednu akciu. K tomu im dopomáha krásna Jessica Biel, ktorá vďakabohu nie je na okrasu a chémia medzi ňou a Bradleym Cooperom (Pack) je ohromujúca.

Čo je ale najlepšie na celom filme, je kadencia hlášok a to priam smrtiacim spôsobom. Je ťažké sa rozpisovať o tomto filme, pretože je nutná povinnosť akčného diváka ho vidieť v kine, pretože je to proste konečne film, ktorému nič nechýba.

P.S. Počkajte si chvíľu po titulkoch, bude odkaz na seriál :)

Hodnotenie: 5/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Y299mIW-n2A&feature=related