23. júna 2010

Date Night



Komédia / Akčný
USA, 2010, 88 min

Režie: Shawn Levy
Hrají: Steve Carell, Tina Fey, Leighton Meester, Mark Wahlberg, James Franco, Common, Kristen Wiig, Taraji P. Henson, Jimmi Simpson, Ray Liotta, Mila Kunis, Mark Ruffalo, Olivia Munn, William Fichtner

Spojenie Tiny Fey (30 Rock) a Stevea Carella (The Office), ktorí majú v USA veľkú starpower do celovečerného filmu..no nie zlý nápad. Síce na stoličku režiséra sa dostal Shaun Levy (Noc v Múzeu, Ružový Panter), ale výsledok by mohol byť zaujímavý.

V príbehu o ide o klasický manželský pár (Fey, Carell), o ktorom si myslia že sú niekto iní a preto sa snažia bojovať o svoje životy...prosté, jednoduché.

Ako vidieť pri pozeraní filmu, podstatou bola vynikajúca improvizácia hlavných hrdinov známa napríklad zo Saturday Night Live, ktorá je miestami vtipná inokedy trápna, a šialenosť Carella je stále typická. Ich humor sadne nenáročnému divákovi najviac.

Výhodou filmu je, že času plynie rýchlo, ale nápady a hlavne herecké hviezdy vo vedľajších rolách sú odfajčené po chvíli, napríklad taký Mark Wahlberg bol asi prvý krát vtipný vo filme.

Akčné scény sú obstojne zvládnuté, predsa Shaun Levy má trochu talentu a vie ho podať..viď naháňačka Audi/taxík. Ale čo tomuto chýba, je lepší koncept, a proste využitie dobrých nápadov, ktoré boli vo filme len navrhnuté, ale takmer vôbec nepoužité.

Date Night je absolútne nenáročný, málo vtipný film, ktorý si ale nájde mnoho divákov...u mňa je to slabší priemer.

Hodnotenie: 2/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=uSV4Y2l7JQg

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára