17. apríla 2010

Lov na Exmanželku



Akčný / Komédia / Romantický
USA, 2010, 110 min

Režie: Andy Tennant
Hrají: Gerard Butler, Jennifer Aniston, Christine Baranski, Siobhan Fallon, Cathy Moriarty, Jason Sudeikis, Dorian Missick, David Costabile, Peter Greene

Milo Boyd (Gerard Butler - 300, Chceš ma, chcem ťa) si rád vypije, vytvára problémy a je lovec odmien. Jeho exmanželka Nicole Hurley pracujúca pre noviny, sa pernamentne nedostavuje na súd, tak preto Milo dostáva ako ďalšiu zákazku uloviť svoju exmanželku.

Spojenie asi najcharizmatickejšieho herca súčasnosti Gerarda Butlera a Jennifer "Rachel" Aniston a k tomu rutinéra Andy Tennant (Mačacie Zlato) mal zaistiť finančný úspech tomuto filmu, ale vďaka zlyhaniu marketingu nepriniesol.

Butler si proste kope svoju hláškovaciu ligu, ja sa priznám žerem ho aj s navijákom, je to borec, ktorý si vie proste vyberať svoje role. Jennifer Aniston je stále kosť a chémia medzi týmito dvoma hercami, ktorá je aj v skutočnosti je aj na plátne, čo je fajn pre film.

Solídny rozbeh filmu a tendenciu hláškovania, zabrzdí zápletka, do ktorej sa hlavní hrdinovia dostali, čo je dosť na škodu, pretože filmu by nezaškodilo ho trochu skrátiť. Ide o celkom nezávadný akčno-komediálny film na spôsob napr. Pána a Pani Smithovcov, ktorí neurazí bežného návštevníka kina.

Hodnotenie: 3/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=czXE0aALfek

16. apríla 2010

Alvin a Chipmunkovia 2



Animovaný / Komédia / Rodinný
USA, 2009, 88 min

Režie: Betty Thomas
Hrají: Anna Faris, Justin Long, Zachary Levi, Jesse McCartney, Matthew Gray Gubler, Wendie Malick, Bridgit Mendler, Kathryn Joosten, Brando Eaton, Jason Lee, Christina Applegate, Amy Poehler, David Cross

Po príšernej jednotke, ale samozrejme jej finančnému úspechu - situované na vianočné sviatky a priamo na americké deti, prichádza dvojka s podtitulom Squeakquel. A je to o dosť horšie - aspoň to Jason Lee pochopil a presunul sa na úplne vedľajšiu koľaj.

Príbeh je teda jednoduchší, ďalší "chudák" ich dostáva na starosti a k tomu sa vracia záporák z jednotky Ian Hawke, ktorý dostane na starosť 3 Chipmunky ženského pohlavia.

Takže o zábavu je postarané, deťúrence sa bude tešákovať, my postarší si prajeme rýchlu opicu a konečné titulky. Pesničky, ktoré sa dostali na paškál, boli jedným slovom zmasakrované, ale to zase raz nezabránilo finančnému úspechu aj dvojke...takže asi určite nás čaká trojka s 9 Chimpunkami v 3D? :D...dúfam že nie

Ak chcete niekoho potrestať pustite mu to, tým myslím 7 rokov a vyššie...tí nižšie budu sršať blahom.

Hodnotenie: 0/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=z4yyayzp50w

Californication



Komédia / Dráma
USA, 2007, 36x30 min

Režie: Stephen Hopkins, Scott Winant, Michael Lembeck, Bart Freundlich, Ken Whittingham, Tucker Gates, Scott Z. Burns, John Dahl, David Von Ancken, David Duchovny, Michael Lehmann, Jake Kasdan
Hrají: David Duchovny, Natascha McElhone, Madeline Zima, Madeleine Martin, Evan Handler, Rachel Miner, Amy Price-Francis, Chris Williams, Paula Marshall, Callum Keith Rennie, Carla Gallo, Camille Langfield, Lance Barber, Kathy Christopherson, Angus Macfadyen, Robert Merrill, Mark Margolis, Meredith Monroe, Judy Greer, Lucy Davis, Michelle Lombardo, Brian Posehn, Carly Pope, Pamela Adlon, Henry Rollins, Justine Bateman, Zita Vass, Lynn A. Henderson, Paul Rae, Eva Amurri, Luenell , Michele Nordin, Ezra Miller, Sheri Moon Zombie, Kathleen Turner, Embeth Davidtz, Peter Gallagher, Ed Westwick, Adam Silver, Alexis Arquette, Ellen Woglom, Mädchen Amick, Joaquin Pastor

Seriál Californication, ktorý je z produkcie Showtime (Dexter) rozpráva o spisovateľovi Hanku Moodym (David Duchovny), ktorý vo svojom živote si užíva s každou ženou, o ktorú zakopne a je jedno či má tvorivú krízu alebo sa mu nedarí.

Jadro seriálu sú práve problémy Moodyho so ženami, a charakter Duchovneho, ktorý po nadupanej Evolúcii (r. Ivan Reitman), plne s plnou parádou prešiel na svoj komediálny talent, ktorý naplno využíva v tomto seriáli.

Do toho si pridajme charakter Charlieho Harpera (Dva a Pol Chlapa), skvelého agenta Evan Handler (Sex v Meste) a vynikajúce vedľajšie postavy, potom čierny vulgárny humor, ktorý pasuje seriálu a prostredie Los Angeles a máme tu jeden z najlepších seriálov, ktorý momentálne beží v TV.

Seriál má natočené 3 série po 12 častí.

Hodnotenie: 5/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gQ7yaQhXJAI