20. júna 2010

Twilight Sága: Nov



Fantasy / Horor / Romantický / Drama
USA, 2009, 130 min

Režie: Chris Weitz
Hrají: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Jackson Rathbone, Nikki Reed, Kellan Lutz, Ashley Greene, Peter Facinelli, Billy Burke, Jamie Campbell Bower, Edi Gathegi, Elizabeth Reaser, Michael Sheen, Christopher Heyerdahl, Charlie Bewley, Graham Greene, Anna Kendrick, Michael Welch, Tinsel Korey, Gil Birmingham, Cameron Bright, Justin Chon, Noot Seear, Christian Serratos, Dakota Fanning, Kiowa Gordon, Chaske Spencer, Alex Meraz, Bronson Pelletier, Justine Wachsberger, Rachelle Lefevre, Daniel Cudmore

Asi nie je potrebné hovoriť o tom, ako Twilight "zmenil" filmový svet...tak preto rovno k dvojke...samozrejme nič sa nezmenilo..všetci sú pekní, nablýskaní a tvária sa ako modeli, nie ako herci.

Zmenou prešiel tretí do party - Taylor Lautner, ktorý vyzerá ako zarastený a namakaný indián a "chémia" medzi trojkou Pattinson, Stewart a Lautner je "hlavným bodom" programu, a to stačí poblázneným deckám závislým nad týmto "úžasným" fenoménom.

Čo je pozitívom a to bude asi stále je hudobný podmaz, ktorý je výborné vybraný a pasuje do depresívne naladenej romantiky. "Efektné" spomaľovačky, ktorá sa snažia byť cool sa celkom podarili, ale proste tým sa nedá zakryť to, že je film lacný.

Ťažko sa hľadajú pozitíva, keď proste Bella sa snaží správať ako dospelák a bude sa rozhodovať medzi "upírom" a "upírom", to proste sa nedá odpustiť, je to hlavný motív a to ma má baviť počúvať 2 hodiny?

Z textu je jasné, že nemám rád Twilight, a preto pozitívom filmu bol rýchly odchod Pattinsona zo scény, pretože ako náhle sa tam objaví, tak sa stratí všetok ten depresívny tón filmu a celá chémia sa vytratí, pretože jeho "očarujúci" pohľad je skôr na smiech ako by mal byť vážny.

Twilight je proste nutné zlo, ktoré treba pretrpieť z pohľadu mužského diváka, pretože všetko to konanie je presne ako z časopisu pre dievčatá, tie rady, tie pohľady atď. Nemôžem si pomôcť ale prirovnanie Twilight = filmový femónem je nočnou morou každého normálneho filmového diváka.

Takže jednoducho a stručne, Twilight je sračka!

Hodnotenie: 0/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RnyDdfVgqnQ

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára