4. apríla 2010

Prísľuby z Východu



Dráma / Thriller / Krimi
Velká Británie / Kanada / USA, 2007, 100 min

Režie: David Cronenberg
Hrají: Naomi Watts, Viggo Mortensen, Vincent Cassel, Armin Mueller - Stahl, Sinéad Cusack, Jerzy Skolimowski, Olegar Fedoro, Tamer Hassan, Michael Sarne, Donald Sumpter


Davidovi Cronenbergovi sa zapáčila mafiánska tématika, v podstate je teraz jediným režisérom, ktorý dokáže natočiť poriadny mafiánsky film. Jeho mafiánsky debut Dejiny Násilia (A History of Violence) rozhodne zaujal, a tak sa opäť rozhodol spojiť sily s Viggom Mortensenom (Pán Prsteňov 1-3) a natočil mafiánsky film z prostredia Londýna.

Príbeh sa zaoberá ruskými prisťahovalcami v Anglicku, ktorý si postupom časom vytvorili svoje klany. Hlavnými postavami je "hrobár" Nikolaj Lužin (Mortensen) a zdravotná sestrička (Naomi Watts), ktorá zachráni dieťa, ktoré ma akýsi súvis s Nikolajom, a rozhodne sa pátrať na vlastnú päsť.

Prednosťou Cronenberga je silný príbeh, a hlavne v poslednej dobe vynikajúco hrajúci Viggo Mortensen, ktorý sa opäť úžasne ponoril do svojej role a s bravúrou ju zvládol, jeho postava je desivá, tichá a realisitická. Bohužial dopad na ostatných hercov - Watts a Vincent Cassel je taký, že týmto dostávajú pomenej priestoru, respektívne sú "sundaný" na plátne, vždy keď sa tam objaví Mortensen. Menší problém som mal aj s tempom filmu, aj keď má iba 96 minút, tak tempo je dosť pomalé, a režisér sa nikam neženie.

Prísľuby z Východu sú správnym mafiánskym filmom, ktorý dosť realisticky a hlavne vynikajúco zobrazujú atmosféru Londýna posiatu ruskými mafiánmi.

Hodnotenie: 4/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=iq_M8EOC4zA

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára