28. marca 2010

FlashForward - Spomienka na Budúcnosť



Drama / Sci-Fi
USA, 2009, 45 min

Režie: David S. Goyer, Michael Rymer, Bobby Roth, Nick Gomez, Michael Nankin
Hrají: Joseph Fiennes, John Cho, Jack Davenport, Sonya Walger, Christine Woods, Peyton List, Courtney B. Vance, Zachary Knighton, Brian F. O'Byrne, Lee Thompson Young, Ryan Wynott, Lennon Wynn, Gina Torres, Rachel Roberts, Gabrielle Union, Dominic Monaghan, Shohreh Aghdashloo, Barry Shabaka Henley, Alex Kingston, Genevieve Cortese, Yuko Takeuchi, Michael Massee, Callum Keith Rennie, Rodney Rowland, Frank John Hughes, Michael O'Neill, Peter Coyote, Julio Oscar Mechoso, Elizabeth Rodriguez

Flashforward je nejaký záblesk, čo sa stane v budúcnosti. Že sa z toho nedá urobiť seriál? A celkom dobrý? Tak to sa mýlite. Prvotný nápad podľa románu je vskutku originálny, a to ten že celá planéta utrpí 2 minútový "blackout" (výpadok) a potom sa snaží veci, ktoré videli napraviť, alebo tak aby sa nestali.

Prvá séria, ktorá má zatiaľ 12 odvysielaných častí z 22 je celkom fajn, ale oproti prvým 2-3 dielom, ktoré boli na TV pomery nadpriemerné je to už teraz poslabšie. Kde sú tie problémy? Z ukázaných flashforwardov sa nedokázalo vyťažiť nič, urobila sa omáčka typu "zabráňte tomu a tomuto a urobíme to a to", a je to až neskutočne predvídateľné. Istou iskrou pre tento seriál bolo nasadenie Dominica Monaghana (Lost), a asi aj dlhšia pauza, slabšie čísla sledovanosti, pretože po pauze, sa snaží seriál opäť rozbehnúť, ale bude to mať veľmi ťažké.

Suma sumárum, Flashforward nie je náročný seriál na pozeranie, ale po niektorých dieloch omrzí, ale kvalitatívne je celkom fajn, najmä kvôli Davidovi S. Goyerovi (scenárista Temného Rytiera a iných).

Hodnotenie: 3/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=25kXHgWg938

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára