2. apríla 2010

Ninja Assassin



Akční
USA, 2009, 99 min

Režie: James McTeigue
Hrají: Naomie Harris, Sung Kang, Rain , Rick Yune, Ben Miles, Shô Kosugi

Žáner akčných filmov v poslednom čase poukazuje na veľký útlm, či už sú to finančné neúspechy priamočiarych akčných filmov alebo neschopnosť tvorcov skĺbiť dobrý scenár s dobrou akciou. Ninja Assassin je novým filmom od bratov Wachovských (Matrix), ktorý si zavolali dvorného režiséra Jamesa McTeigueho (V ako Vendetta), aby natočili poctu akčným "flákom". Zámer sa im čiastočne vydaril.

Jednoduchý príbeh - Raizo, je členom klanu, ktorému sa otočil bokom, a teraz je hľadaným. K tomu mu pomáhajú 1-2 osoby, a to je všetko k zápletke. Takže skĺbenie scenára a akcie sa nekoná, fajn, ale za to akcia je na dosť vysokej úrovni, a to vďaka kórejskému spevákovi/hercovi Rainovi, ktorý má vynikajúcu fyzičku, a choreografia bitiek je na vysokej úrovni, čo je fajn. Herecké výkony netreba riešiť, sú kŕčovité, a nepodstatné.

K slovu sa dostáva brutalita filmu, množstvo CGI krve, ktorou sa snažili kopírovať efekt krvi ako vo filme 300. Raizo má jednu nevýhodu, nie je to moc vtipálek, aj keď scéna s práčkou je dosť zapämateľná.

Filmu podlamuje nohy všetká ta vata, ktorá je počas bitiek. Ako sa dalo čakať, film skončil finančným neúspechom, a to vďaka Warner Bros, ktorý sa neskoro zobudili so svojou marketingovou kampaňou, pričom si myslím, že tento film dokáže zaujať mnoho ľudí, ktorí sa chcú kochať dobrou akciou, a neriešiť príbeh, presne tak ako ja.

Hodnotenie: 3/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=KdZa8E7pQAQ

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára