28. marca 2010

Informátor!



Komédia / Krimi / Dráma / Thriller
USA, 2009, 108 min

Režie: Steven Soderbergh
Hrají: Matt Damon, Melanie Lynskey, Clancy Brown, Frank Welker, Scott Bakula, Eddie Jemison, Thomas F. Wilson, Rusty Schwimmer, Mike O'Malley, Andrew Daly, Scott Adsit, Rick Overton, Paul F. Tompkins, Ludger Pistor

Steven Soderbergh je veľmi osobitý režisér, raz natočí vynikajúce filmy ako trilógia Dannyho Parťákov a potom sa pustí do divných nezávislých filmov ako Berlínske Spiknutie alebo Informátor!. Samozrejmosťou u týchto nezávislých filmov je, že sa nájde rád nejaký obetný baránok ako tu Matt Damon, ktorý naberie trebárs 30 kíl aby sa vžil do role.

Informátor! je "pravdivý príbeh" Marka Whitacrea, ktorý pracoval pre spoločnosť ADM a súčasne bol informátorom pre CIA. To je v skratke príbeh Informátora. Takže vidíme na placi tlstého Matt Damona, ktorý s prehľadom a s precíznosťou hrá idiota, a ide mu to presvedčivo. Ale tá vata - príbeh, a jeho príhody sú trápne a vôbec nie vtipné. Sodenbergh sa snažil z toho vytvoriť pozerateľný a vtipný film, ale ani jedno z toho sa mu nevydarilo. Ide o podpriemerný s Mattom Damonom film, ktorý sa oplatí vidieť akurát na vlastné riziko, a s maximálne fajn náladou.

Hodnotenie: 2/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=cNzfcng0ThA

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára