14. marca 2010

Bored to Death



Komedie
USA, 2009, 8x29 min

Režie: Paul Feig, Alan Taylor, Adam Bernstein, Michael Lehmann
Hrají: Jason Schwartzman, Ted Danson, Zach Galifianakis, Heather Burns, Trieste Kelly Dunn, Oliver Platt

Bored to Death je ďalšia novinka od káblovej stanice HBO, ktorý nám predstavuje život neúspešného mladého spisovateľa Jonathana Arnesa, ktorého brilantne zahral Jason Schwartzman (The Darjeeling Limited), ktorý sa po rozpadnutom vzťahu dal na ilegálnu činnosť súkromného očka.

Samostatný nápad je dosť originálny a keď sa k nemu pridá vždy geniálny Zach Galifianakis (Hangover, Tru Calling) a dosť cool Ted Danson (Traja Muži a Nemluvňa), tak sa nám dostane sakra dobrý komediálny seriál.

Každá epizóda popisuje jeden prípad, jednoznačne najlepšia je hľadanie spermy Zacha, ktorý si myslí, že sa s ním obchoduje na ilegálnom lesbickom sperma trhu. Skvelo tento seriál doplňujú aj hosťujúci herci, ktorí sa objavia v každom dieli.

Jason Schwartzman je presne tým prípadom, ktorý sa hodí do role nezávislého súkromného detektíva, so svojským prístupom k živote, a áno hodí sa prirovnanie, že sa svojim humorom sa inšpiroval u Woodyho Allena. Zach je totožný ako v Hangeoveri alebo seriáli Tru Calling. Prekvapením je určite Ted Danson, ktorý je najzvláštnejšou a tým aj najlepšiou figúrkou.

Bored to Death má síce iba 8 častí, a prekliate dobrých 8 častí.

Hodnotenie: 4/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=KSyIz9_HktQ

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára