19. marca 2010

Pokrvní Bratia 2



Akčný / Krimi / Dráma / Thriller
USA, 2009, 118 min

Režie: Troy Duffy
Hrají: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus, Julie Benz, Billy Connolly, Clifton Collins Jr., David Della Rocco, David Ferry, Judd Nelson, Peter Fonda, Daniel DeSanto, Zachary Bennett, Willem Dafoe, Tig Fong

Raz za čas sa objaví film, ktorý dokáže zatriasť vodami určitého žánru, napr. sci-fi = Matrix, v roku 1999 sa objavil neznámy film Pokrvní Bratia, ktorý bol natočený za 7 mil. USD nejakým Troyom Duffym. Príbeh bol o dvoch írskych bratov, ktorý očistujú zlo pomocou modlitieb, spomalených cool záberov a dobrej akcie. Z filmu sa stala instantná klasika, ale po režisérovi sa akoby zľahla zem.

V 2009 prišlo do kín priame pokračovanie Pokrvní Bratia 2, bratia sú v Írsku, po masakri z jednotky sa tam ukrývajú. Zrazu sa dopočujú o vražde kňaza, čo ich okamžite vyžene z úkrytu. Spolupráca so štúdiom Stage 6 neprospeva filmu, ich filmy sú poväčšine D2D (priamo do požičovne) filmy, plného zbytočných vulgarizmov, otravnej digitálnej kamery a priemernosti až podpriemernosti filmov. Tento prípad platí aj u Pokrvných Bratov 2.

Snažia sa byť opäť cool, aj za pomoci Julie Benz (Saw 6, Dexter), ale narážajú na neschopnosť napísať dobrý scenár, aj keď sa tu vlastne zišli starí známi z jednotky.
Celkovo ide o hodne divný mix, prišlo mi to ako keby Stage 6 rýpalo do filmu, a snažilo sa ho utvoriť na svoje dielo. Spomalovačky sú dosť pretiahnuté, hudba k nim sa vôbec nehodí, vulgarizmy sa mohli obmedziť, šlo by to aj bez nich.

Celkovo k filmu, som sklamaný z pokračovania, na ktoré som sa po traileri tešil, Stage 6 mi "nečakane" opäť sklamal. Dúfam, že ak by sa začala točiť trojka Pokrvných Bratov, tak sa zmení štúdio, a tým aj zmýšľanie tohoto filmu.

Hodnotenie: 2/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CmDhSNssaOI

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára