18. marca 2010

Glee



Komédia / Dráma / Hudobný / Muzikál
USA, 2009, 40 min

Režie: Ryan Murphy, Elodie Keene, Joss Whedon
Hrají: Jayma Mays, Jessalyn Gilsig, Lea Michele, Jane Lynch, Dianna Agron, Chris Colfer, Kevin McHale, Harry Shum Jr., Cory Monteith, Matthew Morrison, Amber Riley, Mark Salling, Jenna Ushkowitz, Naya Rivera, Dijon Talton, Ben Bledsoe, Jennifer Aspen, Josh Sussman, Kent Avenido, Nicci Faires, Earlene Davis, Rachael Markarian, Kristin Chenoweth, Eve, Ernest Dancy, Stephen Tobolowsky, Shelby Rabara

Pravdupovediac som sa Glee vyhýbal z jedného prozaického dôvodu - nezachutila mi Hannah Montana, Camp Rocka, High School Musical veci, ktoré vyprodukoval Disney. Ale Glee vyprodukoval Fox, čo naznačoval, že nepôjde len o trápne spievanie.

Vďakabohu som sa odvážil pustiť si jednu časť, a bol som nadšený. Skvelé songy, príjemná atmosféra, príjemny mix spevu a komédii,a herci ktorý sa štverajú rebríčkom popularity nahor.

Učitel španielčiny dostal nápad, že znovu zašle sláva slávneho školského speváckeho súboru "Glee Club". Zo začiatku sa dostáva negatívnych odpovedí zo strán študentov, aj zo strán zboru a zamestnancov školy. Iba hŕstka sa rozhodne vstúpiť do tochto klubu.

To čo tvorí gro tochto seriálu, sú síce pesničky, ale sú podané moderne, inovatívne a hlavne zaspievané dobre. To čo sa deje naokolo je len akýmsi ďalším bodom k pesničkám a členom zboru. Glee je natoľko úspešný, že po pár dieloch bolo rozhodnuté o jeho predĺžení na 2. sériu. A oprávnené, lebo Glee je čerstvý vánok medzi seriálmi, ktorý je originálny od ostatných a hlavne vynikajúci.

Nad všetkými hercami vyčnieva Jane Lynch (40 Rokov Panic), ktorá ako koučka rozstlieskavačiek, odpisuje každého kdo sa jej dostane do ruky a je najvtipnejším elementom seriálu.

Hodnotenie: 5/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=n2s24gPFva0

1 komentár:

  1. Glee je jednoznačne najlepší počin sezóny 09/10.
    Celkom milý blog krátke a výstižné recenzie, také mám najradšej. Len jednu vec tam treba upraviť a to čas trvania Glee, nie 60, ale 40 minút.

    OdpovedaťOdstrániť