19. marca 2010

Prichádzam s Dažďom



Thriller
Francie, 2008, 114 min

Režie: Anh Hung Tran
Hrají: Josh Hartnett, Byeong-heon Lee, Elias Koteas, Tran Nu Yên-Khê, Takuya Kimura, Shawn Yue

Za nejakých nepredvídateľných okolností sa režisérovi Anh Hung Tranovi, o ktorom som nikdy v živote predtým nepočul podarilo do svojho nového filmu Prichádzam s Dažďom zavolať veľkú hollywoodskú hviezdu Josha Hartnetta (30 Dní Dlhá Noc, 40 Dní a 40 Nocí) a natočiť thriller s ním.

Kline (Josh Hartnett) je súkromné očko, ktorý hľadá za peniaze zbohatlíkov ľudí. Od čínskeho miliardára dostáva ponuku nájsť jeho syna, ale medzitým sa oživujú jeho desivé spomienky na sériového vraha Hasforda, kvôli ktorému opustil rady polície.

Prichádzam s Dažďom je celkom zaujímavá krimi by som nazval, ktorá vsadila na Josha a prostredie, ktoré je úplne odlišné ako v iných krimi filmoch. Taktiež sa tu dostáva prvok inej kultúry režiséra, ktorý experimentuje so zábermi a celkom úspešne. Príbeh detektíva, jeho hľadania je dosť zaujímavý a odlišný od zabehnutých spôsobov USA režisérov. Rozhodne ma zaujal, ako aj hudba, ktorý je ďalším prvkom filmu.

Prichádzam s Dažďom určite nie je film pre každého, na takéto filmy musí byť odvaha a chuť pozrieť. Je to festivalový film, takže logika môže kľudne vypadnúť z takéhoto filmu, a klásť pozor sa bude dávať na obraz a muziku a ich synchronizáciu.

Je to rozhodne zaujímavý experimentálny film, oplatí sa vidieť.

Hodnotenie: 3/5

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=M9ytUKIammw

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára